شرکت صنایع غذایی ایرانیان خوراک پارس

همه ی ما روزانه بارها و بارها قوه ی چشایی خود را به دست طعم ها و مزه های گوناگون می سپاریم و از آنها لذت می بریم اما شاید کمتر پیش آمده باشد که در مورد آنها و اینکه از کجا می آیند فکر کرده باشیم. ادویه ها یکی از عوامل ایجاد کننده ی این طعم های جادویی هستند. ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء می‌باشد و به گیاهان و طعم دهنده‌هایی گفته می شود که برای مقاصد خوراکی یا دارویی به کار می‌روند. استفاده از ادويه جات، هم غذای شما را خوش طعم می کند و هم برای سلامتی مفيد است. جالب است بدانید که مصرف ادويه ها و چاشنی ها از زمان حضرت مسيح (ع) مرسوم بوده است. در فرهنگ‌های مختلف گیاهان متعددی جهت طعم دادن به غذاهای مختلف به کار می‌رود و شاید راز تفاوت عمده در طعم غذاها در ملل مختلف علاوه بر نحوه پخت، به طورعمده به ادویه‌جات به کار رفته در آنها مربوط می‌شود. به عنوان نمونه در آشپزی هندی به علت استفاده فراوان از انواع فلفل و طعم دهنده‌های گرم، طعم تند طعم غالب بر غذاها می‌باشد. یا در آشپزی چینی به دلیل بخار پز و یا آب پز نمودن غذاها و جهت ایجاد مزه‌های مطبوع در آنها از سبزیجات معطر نظیر ریحان و جعفری بیشتر استفاده می‌شود. جدا از اینکه ادویه ها چاشنی زندگی ما هستند، خواص فوق العاده ی دارویی هم دارند. مثلا پونه، شويد، آويشن و رزماری دارای مقادير بالايی از آنتی اکسيدانهای ضد سرطان اند. ضمنا این نکته را همیشه آویزه ی گوشتان کنید! « به تمام فوايد ذکرشده ی ادويه ها خاصيت ضد سرطانی آنها را هم اضافه کنید.» آزمايشات ديگر حاکی از آن است که زردچوبه، ميخک، زنجبيل، فلفل قرمز و مريم گلی در برابر بيماریهای کشنده از بدن محافظت می کنند. خلاصه اینکه هر چه در مورد خواص این گیاهان مطبوع که همگی هدیه ی خداوند به ما انسان هاست برایتان بگویم کم است. به قوه ی چشایی خود اعتماد کنید و آن را به دست طعم های جادویی و بی نظیر ادویه جات بسپارید چون: زندگی بدون ادویه طعم خوشی ندارد پس به زندگیتان ادویه بزنید
آویشن
یکی از شناخته شده‌ ترین گیاهان دارویی از تیره نعنا است. آویشن درختچه‌ای کوتاه و پرشاخه است که برگهای نازک دارد. محمد زکریای رازی معتقد است آویشن نفخ شکن، موجب حرارت بدن و هضم غذا است. در یونان باستان زنان این گیاه را به لباس شوهرانشان که عازم جنگ بودند می دوختند زیرا آنها معتق... ادامه مطلب

دارچین
درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمت‌های آن بویی مطبوع استشمام می‌شود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر می‌شود. دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن بعنوان ادویه بکار می رود. بعضی مطالعات علمی نشان دهنده اثرات ضد و... ادامه مطلب

پودر زردچوبه
یکی از پرکاربردترین ادویه جات دنیا به شمار می‌رود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار می‌رود، تشکیل می‌دهد. ریشه خشک شده و آسیاب شده آن به تنهائی و یا مخلوط با دیگر ادویه‌ها در ایران پاکستان و هند مصرف زیادی دارد. ا... ادامه مطلب

زنجبیل
از خواص زنجبيل غافل نشويد!! از زمانهای دور مورد استفاده بوده وهنوز هم درطب سنتی چین نقش مهمی را ایفا می‌کند. در ایران باستان نیز این گیاه با نام ژنگویر شناخته شده بود و کاربرد داشت و از ایران و کشورهای عربی به سوی غرب سفر کرد. امروزه این گیاه در بیشتر مناطق استوایی کشت می‌شود. آ... ادامه مطلب

زیره
دانه‌ای معطر و ضدنفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد دارد و در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه وجود دارد که دومی به "زیره ایرانی" معروف است. زیره سبز غنی از آهن و اشتها آور است و بر عملکرد سیستم گوارش بدن تأثیر مثبتی دارد و هضم غذا را آسان‌تر می‌کند. این دانه در تنظیم خواب اثرات م... ادامه مطلب

سماق
درختچه ایست کوهستانی که میوه‌های خوشه‌ای دارد و میوهٔ آن پس از کوبیده شدن به عنوان چاشنی، همراه با غذاهایی همچون کباب استفاده می‌شود. سماق برای دندان درد مفید است. اشتها را تحریک، لثه را تقویت و از خونریزی معده جلوگیری می‌کند و به دلیل داشتن تانن فراوان قابض و پاک کننده معده... ادامه مطلب

فلفل سیاه
آیا می دانید که چرا مردم نواحی گرمسیری تمایل بیشتری به مصرف فلفل دارند؟ چون فلفل کاپسایسین دارد. ماده‌ای در فلفل که سبب گرم بودن این گیاه می‌شود. هر چند که فلفل، گیاهی گرم است، اما کاپسایسین موجود در آن درواقع سبب کاهش درجه حرارت بدن می‌شود. فلفل گیاهی است دارای ریشه های ساقه ... ادامه مطلب

فلفل قرمز
آیا می دانید که چرا با خوردن فلفل دهانمان می سوزد؟ علت احساس تندی در دهان به وسیله فلفل، ماده ای است به نام کپسایسین که برای بدن بسیار مفید است. کپسایسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر توسط برخی از گیاهان جنس کپسیکوم تولید می‌شود موجب رانده شدن بعضی از علفخواران می‌گردد. اگرغ... ادامه مطلب

کاری
ادویه‌ای است که معمولاً در آشپزی هندی کاربرد دارد و معمولاً ترکیب چند پودر یا ادویه دیگر است. پودر کاری به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتی‌اکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل می‌شود. حتی ممکن است این عنصر ژن ناقل سرطان سینه را غیرفعال کند و روند پیشرفت سرطا... ادامه مطلب

گلپر
دارای مواد معطری مخصوص و مركب از صمغهای مختلف است. جالب اینكه كلیه اعضای این گیاه، معطر می باشد. در دانه های خشك این گیاه، اسانس روغنی فراری وجود دارد كه بسیار معطر است و از گرد آن برای معطر ساختن بعضی غذاها استفاده می شود. گلپر، تقویت کننده ی معده و سایر اندامهای گوارش است. هم... ادامه مطلب

لیموعمانی
لیموعمانی یا لیمو امانی، لیمو ترش شیسه یا تغن از میوه‌ هایی است که خشک شده ی آن را معمولا به عنوان چاشنی در طبخ خورش ‌های ایرانی چون قورمه ‌سبزی و قیمه استفاده می‌ کنند. لیمو عمانی تازه رنگ خردلی داشته و بسیار ترش است، به‌طوری‌که تازه‌اش را معمولاً نمی‌توان به‌تنهایی مصرف... ادامه مطلب

نمک
نمک...این ادویه که عضو لاینفک آشپزی ما شده حتی آنقدر برای خودش جا باز کرده که ضرب المثل هم از آن ساخته اند و در گفتگوهای روزمره نیز از آن استفاده می کنیم. مثلا می گوییم:« نمک روی زخمم نپاش » این خوراکی هم مفید و هم مضر است بستگی دارد که شما چگونه از آن استفاده کنید. برای اینکه بیشت... ادامه مطلب

هل
هل گیاه بومی جنوب شرق آسیا است. هل سیاه هم از از همین خانواده محسوب می‌شود، اما استفاده آن به‌عنوان ادویه در ایران بیشتر بصورت هل سبز است. اما در خارج از ایران این گیاه در اشکال مختلفی اعم از پودر و روغن ارائه می‌شود که مصارف گیاهپزشکی و صنایع غذایی دارد. هل به چای عطر ویژه ای م... ادامه مطلب